Ahaus – De jonge stad met traditie
Ahaus ligt tussen hoogveen en jeneverbes-heide, omgeven door ongerepte natuur. Ahaus ligt dicht bij de grens met Nederland en biedt een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Fietsers voelen zich hier net zo op hun gemak als cultuur- en natuurliefhebbers.
Ahaus – 1000 jaar jong
Verbonden met de geschiedenis, uitgestrekte natuurgebieden, kunst en cultuur en een levendig leven geven de 1000 jaar jonge burchtstad Ahaus haar onmiskenbare gezicht. Kent u bijvoorbeeld de “Musiksommer Schloss Ahaus” of het kroegfestival “Livehaftig”? Dit zijn twee van de vele evenementen waarvoor Ahaus u uitnodigt.
Vakantie en vrije tijd volgens uw wensen
Of het nu gaat om fietstochten, dagtochten of weekendvakanties – Ahaus biedt voor elk wat wils met ballon- en pengelantonvaarten, bossel, rondleidingen door de stad, fietsverhuur, virtuele vluchten, vogelschieten of wandelen. Als u gefascineerd bent door oude ambachten, kunt u meekijken over de schouder van een klompenmaker. En natuurlijk mag u het juweel, de barokke waterburcht in Ahaus, niet missen. Het kasteel Ahaus, dat direct aan de nieuwe voetgangerszone grenst, vormt het hart van de stad.
Gat in of uitstapje – Ahaus maakt het mogelijk
Golfers vinden de beste voorwaarden voor een geslaagde ronde midden in het glooiende parklandschap op de golfbaan Ahaus, en fietsers hebben bijna onbeperkte mogelijkheden. De 100 Kastelenroute en de Flamingoroute voeren fietsers door de regio over verkeersarme paden. Een uitstapje naar onze Nederlandse buren is zeer aan te bevelen. De onmerkbare grens is maar een paar kilometer verderop. De TOP’s langs de grens maken het voor grensgangers gemakkelijker om hun weg te vinden.
Laat je inspireren
Ahaus biedt geschiedenis en verhalen – en niet alleen het kasteel Ahaus is een bezoek waard. De stad en haar omgeving verrassen met mooie wijken, talrijke evenementen en prachtige natuurervaringen.
Ahaus kent geen grenzen
Ahaus laat je meer willen! De stadsdelen van Ahaus liggen wijd verspreid in het parklandschap van Münsterland. Zelfs van veraf dienen hun machtige kerktorens als wegwijzers voor de volgende fiets- of wandeltocht. Gastvrijheid is niet alleen daar te vinden, maar ook in de schilderachtige Haarmühle – pal aan de Nederlandse grens. Maar wat betekent “grens” hier? Die bestaat al heel lang niet meer – noch in de natuur, noch in de hoofden van de mensen. De inwoners van Ahaus gaan dus graag naar de markt in Winterswijk en verwelkomen zelfs de talrijke gasten op hun eigen weekmarkt.